13 abr 2016

Tallers d´escola i una reflexió

Els darrers tallers que he fet han estat a l´ Escola Pallaressa, amb nens i nenes de 1er i 2n d´E.I. Han estat tallers especialment creatius perquè el fet de ser-hi a l´escola durant uns dies m´ha permés conèixer més els grups i atrevir-me a fer propostes més creatives i arriscades però amb un èxit total. Cada dia m´he sorprés amb joguines que estaven mig inventades perquè els seus propietaris han volgut que tinguéssin nova estètica o nova utilitat.

Com m´agrada veure que en els seus caps no paren les idees i no tenen por de dir-les ni fer-les, són atrevits i valents. Vull que siguin sempre així. Els hi he demanat. No sé si em faran cas....Però a les dues primeres imatges podeu veure un "ABANS" i un "DESPRÉS" d´un munt de deixalles. Envasos que han portat els alumnes per fer el taller. Porto molt anys fent aquests tallers però aquests dies he estat especialment afectada per la quantitat d´envasos que cada dia van  a parar als contenidors de recollida selectiva (en el millor dels casos).

Doncs la meva reflexió ha estat aquesta. Espantar-me quan he començat a calcular com aquella muntanya, multiplicada només per tots els nens d´aquella escola, podia omplir perfectament el pati de deixalles.

Novament penso que hem de buscar altres opcions de consum, que hem d´aconsseguir minimitzar el nostre impacte al planeta amb accions i reflexions.

Us deixo un bon article que parla sobre el plàstic dels envasos, els tipus i on van a parar.

PER PENSAR-HI :  sinplasticos

No hay comentarios:

Publicar un comentario